Kava yra neatsiejama daugelio žmonių kasdienio gyvenimo dalis. Tačiau vasarą, kai termometro stulpelis pasiekia aukštą temperatūrą, žmonės dažnai nesinori gerti karštos kavos, kad sušiltų. Štai kodėl yra šalta kavos versija – šalta kava. Niekas nežino, kas sugalvojo, bet tikriausiai tai buvo genijus ;)
Ledinė kava iš esmės yra Classic kava, tačiau jos nereikia virti. Pagrindiniai ingredientai yra ledas ir kava (espresso). Likusi dalis priklauso nuo jūsų vaizduotės.
Pateikiame 5 receptus ir idėjas, kaip pasigaminti gaivios kavos.
1. Classic ledinės kavos
Jums reikės : espreso arba doppio (dvigubo espreso), 2 dcl pieno, ledo
Eiga : Paruoškite espreso kavą ir leiskite jam atvėsti (jei norite, galite pridėti cukraus). Pieną išplakti plaktuvu arba plaktuvu. Į aukštą stiklinę supilkite ledą, supilkite paruoštą ledinę kavą ir lėtai užpilkite plaktu pienu. Paruoštą ledinę kavą pabarstykite maltu cinamonu, smulkintais riešutais arba šokoladu.
2. DALGONA ledinė kava
Jums reikės : 2 šaukštų tirpios kavos, 2 šaukštų granuliuoto cukraus, 2 šaukštų verdančio vandens, 250 ml pieno, ledo.
Eiga : Dubenyje sumaišykite kavą, cukrų ir verdantį vandenį. Šiuos ingredientus plakite šluotele arba rankiniu mikseriu iki kreminės masės (apie 5 minutes), gausite šviesiai rudos kreminės konsistencijos. Į vidutinę stiklinę sudėkite ledo kubelius, įpilkite šalto pieno ir ant viršaus užpilkite paruoštos kavos putos.
3. TONIKA šalta kava
Jums reikės : espreso, toniko, ledo citrinos
Procedūra : pripildykite stiklinę ledo ir toniku. Paruoškite espreso kavą ir šaukštu iš lėto pilkite ją ant stiklinės krašto, kad tonikas nesusimaišytų su kava. Į paruoštą gėrimą galima įdėti citrinos.
4. Ledinė kava SU LEDAIS
Jums reikės : atšaldyto espreso, pieno, ledų, sirupo
Eiga : Supilkite pasirinktą kavą, pieną ir sirupą į purtyklę arba sandarų stiklinę ir išmaišykite. Sudėkite ledo kubelius, sumaišytą kavos mišinį ir galiausiai šaukštą ledų.
5. Ledinė kava kaip KAVOS GRUPĖ
Jums reikės : espreso, pieno, sirupo
Procedūra : Paruoškite kavą ir užšaldykite kaip ledo kubelius. Sušalusį kavos leduką sutrinkite arba sumaišykite ir sudėkite į stiklinę. Uždenkite šaltu pienu. Viršų užpilkite sirupu arba pabarstykite šokolado drožlėmis ar grūstais riešutais.
PATARIMAS: Classic ledinę kavą galima derinti su klevų sirupu, kondensuotu pienu arba karamele.
Premija: Naminis karamelės sirupas – receptas:
Jums reikės : 250 g granuliuoto cukraus, 1 šaukšto citrinos sulčių, 130 ml vandens (50 ir 80 ml iš eilės)
Eiga : Puode sumaišykite cukrų, citrinos sultis ir 50 ml vandens. Kaitinkite ant vidutinės ugnies. Nemaišykite, tiesiog šiek tiek pakratykite keptuvę. Kai sirupas įgaus tamsiai gintaro spalvą, palaipsniui (3 kartus) supilkite likusį vandenį ir palaukite, kol sirupas vėl pradės virti. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Taip paruoštas karamelės sirupas uždarytame butelyje išsilaikys kelis mėnesius.
Tikimės, kad įkvėpėme jus ir jūsų apetitą. Tikimės, kad įkvėpėme jus ir jūsų apetitą.
Sveikinu! :)